Vervangen

Isolatieglas kan in principe honderden jaren mee gaan. Glas vergaat niet, of zou dat althans niet hoeven te gebeuren. Toch kan het gebeuren dat isolatieglas vervangen moet worden, maar wat moet je dan precies doen?

Wanneer isolatieglas vervangen?
Het ligt voor de hand dat isolatieglas vervangen moet worden als het kapot is. Er gaat een bal door de ruit, er is ingebroken of iemand is door de ruit gevallen. Het kan allemaal gebeuren en het glas zal dus vervangen moeten worden.

Toch zijn er nog tal van andere scenario’s te schetsen wanneer een ruit vervangen zou moeten worden. Te denken valt aan de aanwezigheid van het oudere, dubbele glas. Dit glas heeft al een veel betere isolatie dan enkel glas, maar als de glaszetter toch al langs komt om hier en daar enkel glas te vervangen, kun je er soms beter meteen voor kiezen om ook het oude dubbel glas te vervangen door modern HR++ of HR+++ glas om zo weer een hele tijd mee te kunnen. Je profiteert dan van een nog betere isolatie, waardoor je nog meer kunt besparen dan je al deed. De techniek is immers sinds het dubbel glas op de markt kwam fors vooruit gegaan.

Een ander scenario kan zijn dat er wordt verbouwd en de ramen niet meer voldoen. Een kozijn wordt vergroot of verkleind, dan past de ruit niet meer en moet deze worden vervangen door een nieuw, passend exemplaar. Ook in dit geval wordt het glas vervangen.

Wat te doen?

Je kunt er voor kiezen om isolatieglas zelf te vervangen. Een handige doe-het-zelver zal hier misschien zijn hand niet voor omdraaien, maar toch kleven hier diverse nadelen aan. Je zult immers allereerst al zelf het kozijn op moeten meten en dus de bestelling voor het glas moeten plaatsen. Wanneer je verkeerd meet en een paar millimeter te kort komt of juist over houdt, dan heb je een probleem. Een ruit wordt vaak op maat gemaakt en kan dus niet geretourneerd worden.

Bovendien is de kans groot dat er bij een onervaren glaszetter tijdens het zetten van het glas kieren of naden ontstaan waardoor lucht of water het huis kan betreden of verlaten. Hierdoor bestaat er kans op lekkages en kans op het ontstaan van tocht – iets dat je juist met isolatieglas wilt voorkomen. Je kunt daarom vaak het beste een glaszetter inschakelen en deze het glas laten vervangen.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk glaszetters in je regio