Onderhoud

Glas moet onderhouden worden. Veel mensen denken er niet goed over na, maar als dat niet goed gebeurd, zal het veel korter mee gaan dan in eerste instantie mogelijk zou zijn.

Zo komt lekkend dubbelglas veel voor en worden rottende kozijnen vaak gezien als een groot probleem als het gaat om achterstallig onderhoud.


Het onderhouden van verf en kit

Het is van belang dat het verf en de kit in en rondom het kozijn in goede staat blijven. Schilderwerk is eigenlijk een beschermlaag van het kozijn tegen de weersinvloeden. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is binnenschilderwerk ook zeker belangrijk en niet enkel het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning. Waterdamp binnenshuis wil dolgraag naar buiten en moet daar goed tegen worden beschermd om te voorkomen dat het vocht niet in het hout trekt waardoor het zou kunnen gaan rotten.

Men doet er dus verstandig aan om met enige regelmaat de kit en het schilderwerk te inspecteren en indien nodig te laten bijwerken of te vernieuwen.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters