Veelgestelde vragen

We hebben enkele belangrijke vragen die vaak gesteld worden voor je uitgewerkt. Je vindt ze hierna:

1) Welk glassoort is geschikt voor mijn woning?

Het glassoort dat je kiest voor jouw klus is afhankelijk van de klus zelf en de situatie thuis. Vervang je het glas in één raampje, dan is een standaard glassoort dat overeenkomt met de rest van de woning voldoende. Wil je je woning beter isoleren door het oude glas te vernieuwen, dan is het belangrijk dat het glassoort een isolatiewaarde heeft dat aansluit bij de isolatiewaarde van de rest van je woning of bij de isolatiewaarde die je voor je woning wilt bereiken. De glaszetter kan je informeren over de verschillende soorten glas die je tot je beschikking hebt, de toepassingen en de prijs ervan.

2) Naar welke keurmerken moet ik kijken als ik glas wil kopen?

Wil je een bepaalde zekerheid van de kwaliteit van het glas dat je gaat aanschaffen? Dan kun je kijken naar de keurmerken. Deze worden afgegeven door onafhankelijke instanties en worden alleen uitgedeeld als het materiaal voldoet aan een aantal strenge kwaliteitseisen. Het KIWA-keurmerk is het belangrijkste keurmerk op het gebied van hoogrendementsglas. Glas met het KIWA-keurmerk krijgt ook automatisch het KOMO-keurmerk. Dit betekent dat het glas voldoet aan de voorwaarden die wettelijk zijn vastgelegd in het bouwbesluit. De CE-markering vertelt je dat een product voldoet aan de Europese richtlijnen. En als laatste kan het keurmerk van de FOSAG je vertellen dat het glas en eventueel de bijbehorende kozijnen kwalitatief zijn goedgekeurd door de branchevereniging van schilders.

kozijnen

3) Wat is de U-waarde?

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de U-waarde. Deze vind je op alle glassoorten terug. Deze waarde vertelt je hoeveel warmte het glas doorlaat en hoe lager deze is hoe beter het glas isoleert. En hoe beter het glas isoleert, hoe meer geld je kunt besparen op je energierekening nadat je het hebt geplaatst. De onderstaande tabel geeft je meer informatie over de verschillende glassoorten, de bijbehorende U-waarden en eventuele besparingen.

Glassoort U-waarde Jaarlijkse besparing
(woning met 20 m2 glas)
Dubbel glas 2,7 W/m2K €135
HR 1,7 – 2,0 W/m2K €175
HR+ 1,3 – 1,6 W/m2K €215
HR++ 1,2 W/m2K €255
HR+++ 0,5 – 0,9 W/m2K €275

4) Kan ik mijn glas zelf plaatsen?

Het vervangen van glas in je kozijnen is een specialistische klus. Dat niet alleen, het is ook gevaarlijk en zwaar. Je hebt hier eigenlijk altijd twee man voor nodig en een goed bevoorraadde EHBO-doos. Maak je een foutje bij het plaatsen dan kan er een glaslek ontstaan. Dit heeft weer als gevolg dat de isolatiewaarde naar beneden gaat en dat er condensatie je glas binnentrekt. Het plaatsen van glas kun je dus, tenzij je een zeer ervaren klusser bent, het beste aan de vakmannen overlaten.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters