Isolatieglas plaatsen

Het plaatsen van isolatieglas is een nogal nauwkeurig karwei. Je kunt misschien zelf wel een raam plaatsen, maar bij het plaatsen van isolatieglas doe je er vaak verstandig aan om dit aan een kundige en ervaren glaszetter over te laten. We zullen uitleggen waarom dit zo is.

Het raam moet op de juiste manier worden geplaatst

Het klinkt misschien als een openbaring, maar dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, heeft een binnen- en een buitenkant. Er moet één bepaalde kant richting de woning worden geplaatst en de andere kant dus richting de buitenlucht. Wanneer dit niet gedaan wordt en het raam bijvoorbeeld andersom wordt geplaatst, ben je al een groot deel van het isolerend vermogen kwijt.

Het raam moet zo geplaatst worden aangezien er een bepaalde coating op het raam aanwezig is dat het een deel van de zonnewarmte tegenhoudt. Hierdoor warmt de woning in de zomer veel minder snel op dan het geval zou zijn zonder dergelijke coating. Met een verkeerd geplaatst raam zul je dus in de zomer minder voordeel hebben dan je zou kunnen hebben wanneer het raam wel degelijk op een juiste manier geplaatst zou worden.

Pas op voor kieren en naden

Een raam moet lucht- en waterdicht geplaatst worden. Water is erg dun, net als lucht, en een klein kiertje is snel over het hoofd gezien. Door dergelijke kieren kan het gaan tochten en kunnen lekkages ontstaan. Ook kan het zijn dat het water het kozijn in kan gaan sijpelen waardoor een houten kozijn sneller zal rotten. Dat wil je uiteraard voorkomen omdat dit de levensduur van het kozijn sterk zal verkorten.

Een ervaren glaszetter weet precies hoe hij dergelijke kieren en naden dient te voorkomen waardoor je de garantie hebt dat het plaatsen van de ramen op een vakkundige wijze gebeurt en je er dus achteraf geen trammelant mee hebt.

De glaszetter kan je goed adviseren

Een glaszetter wordt vaak als een grote kostenpost gezien die eigenlijk helemaal niet nodig is. Toch kun je handig gebruik maken van de kennis en kunde van de glaszetter. Allereerst kan hij je al goed adviseren over het te nemen glas: moet je dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas, HR+++ glas of zelfs driedubbel glas hebben? Een glaszetter kan de verschillen in kwaliteit, isolatie en vooral prijs voor je op een rijtje zetten en zorgen dat je geen spijt krijgt van het nieuw aangebrachte glas.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk glaszetters in je regio