Subsidie isolatieglas

Vooral vóór het jaar 2009 kon je veelvuldig gebruik maken van diverse subsidieregelingen als je van plan was om isolatieglas te kopen. Deze regelingen kunnen eigenlijk 'pure' isolatieglas subsidies genoemd worden, omdat je toentertijd een directe uitkering vanuit de overheid op jouw rekening kon krijgen. Vandaag de dag zijn isolatieglas subsidies onderdeel van bredere energiebesparingsregelingen.

Meest recente regeling

Ook in 2023 is er een regeling voor energiebesparende maatregelen vanuit de Rijksoverheid, waarbij €228 miljoen beschikbaar gesteld is. Om in aanmerking te komen moet je echter nog wel een andere soort energiemaatregel treffen in je woning zoals bijvoorbeeld het laten plaatsen van kozijnen of een warmtepomp. Voor meer informatie over deze specifieke regeling bekijk pagina: subsidie isolatieglas 2023.

Voorgaande subsidies

In 2009 en 2010 konden woningeigenaren via BespaarLokaal.nl (voorheen MeerMetMinder.nl) gebruik maken van een landelijke subsidieregeling voor isolatieglas.

In 2013 was er een verlaagd BTW-tarief in het leven geroepen en kan bij de aanschaf van glasisolatie een korting op de BTW verkregen worden. Deze regeling is telkens verlengd en is nog steeds van toepassing. Dankzij deze regeling is het mogelijk om 12% op de loonkosten voor het plaatsen van dubbelglas te besparen. Je betaalt dus maar 9% BTW in plaats van het reguliere tarief van 21% BTW. Lees verder: Belastingdienst isoleren. Tot en met 2020 kon je gebruik maken van de SEEH-subsidie, deze regeling is in dat jaar vervangen door de ISDE-regeling.

Lokale subsidies

Sommige gemeenten en provinciën geven van tijd tot tijd ook een bepaalde subsidie aan particulieren. Voor de laatste regelingen kun je het beste op de website van jouw gemeente of provincie kijken. Voor de laatste stand van zaken omtrent subsidies op hoogrendementsglas kun je deze website in de gaten houden: dubbelglas subsidie.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Meer informatie:
- Energiesubsidie Wijzer

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters