Subsidie isolatieglas

Ook in 2023 is er een regeling voor energiebesparende maatregelen vanuit de Rijksoverheid, waarbij €350 miljoen beschikbaar gesteld is. Voor meer informatie over de regeling bekijk deze pagina: subsidie isolatieglas 2023.

Voorgaande subsidies

In 2009 en 2010 konden woningeigenaren via BespaarLokaal.nl (voorheen MeerMetMinder.nl) gebruik maken van een landelijke subsidieregeling voor isolatieglas.

In 2013 was er een verlaagd BTW-tarief in het leven geroepen en kan bij de aanschaf van glasisolatie een korting op de BTW verkregen worden. Deze regeling is telkens verlengd en is nog steeds van toepassing. Dankzij deze regeling is het mogelijk om 12% op de loonkosten voor het plaatsen van dubbelglas te besparen. Je betaalt dus maar 9% BTW in plaats van het reguliere tarief van 21% BTW. Lees verder: Belastingdienst isoleren.

Lokale subsidies

Sommige gemeenten en provinciën geven van tijd tot tijd ook een subsidie aan particulieren. Voor de laatste regelingen kun je het beste op de website van jouw gemeente of provincie kijken. Voor de laatste stand van zaken omtrent subsidies op hoogrendementsglas kun je ook deze website in de gaten houden: dubbelglas subsidie.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Meer informatie:
- Energiesubsidie Wijzer

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters