Subsidie isolatieglas

Vooral vóór het jaar 2009 kon je veelvuldig gebruik maken van diverse subsidieregelingen als je van plan was om isolatieglas te kopen. Deze regelingen kunnen eigenlijk 'pure' isolatieglas subsidies genoemd worden, omdat je toentertijd een directe uitkering vanuit de overheid op jouw rekening kon krijgen. Vandaag de dag zijn isolatieglas subsidies onderdeel van bredere energiebesparingsregelingen.

Meest recente regeling

Tot en met 31 december 2020 is er een regeling voor energiebesparende maatregelen van de Rijksoverheid beschikbaar gesteld, waarbij €84 miljoen euro beschikbaar gesteld is. Om in aanmerking te komen moet je echter nog wel een andere soort isolatie laten plaatsen in jouw woning zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Voor meer informatie bekijk pagina: subsidie isolatieglas 2020.

Voorgaande subsidies

In 2009 en 2010 konden woningeigenaren via BespaarLokaal.nl (voorheen MeerMetMinder.nl) gebruik maken van een landelijke subsidieregeling voor isolatieglas. In 2013 was er een verlaagd BTW-tarief in het leven geroepen en kan bij de aanschaf van glasisolatie een korting op de BTW verkregen worden. Deze regeling is de afgelopen jaren telkens verlengd en is nog steeds in 2020 van toepassing. Dankzij deze regeling is het mogelijk om 12% op de loonkosten voor het plaatsen van dubbelglas te besparen. Je betaalt dus maar 9% BTW in plaats van het reguliere tarief van 21% BTW.

Lokale subsidies

Sommige gemeenten en provinciën geven van tijd tot tijd ook een bepaalde subsidie aan particulieren. Voor de laatste regelingen kun je het beste op de website van jouw gemeente of provincie kijken. Voor de laatste stand van zaken omtrent subsidies kun je deze website in de gaten houden: dubbelglas subsidie.

Op dit moment kun je ook vanuit de overheid een korting op de arbeidskosten (BTW) krijgen. Zie hiervoor: Belastingdienst isoleren

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend!

Voor meer informatie over subsidieregelingen ga naar:
- Subsidie dubbelglas
- Energiesubsidie Wijzer

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk glaszetters in je regio