Vooral vóór het jaar 2009 kon je veelvuldig gebruik maken van diverse subsidieregelingen als je van plan was om isolatieglas te kopen voor jouw woning, kantoorpand, winkel of bedrijfshal. Deze regelingen kunnen eigenlijk ‘pure’ isolatieglas subsidies genoemd worden, omdat je toentertijd een directe uitkering vanuit de overheid op jouw rekening kon krijgen. Vandaag de dag zijn isolatieglas subsidies onderdeel van bredere energiebesparingsregelingen.

> Is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) regeling nog van kracht in 2018?

In september 2016 is er een regeling voor energiebesparende maatregelen van de Rijksoverheid beschikbaar en loopt deze regeling door tot 31 december 2018 (alleen nog voor VvE-ers). Om in aanmerking te komen moet je echter nog wel een andere soort isolatie laten plaatsen in jouw woning zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie.

Bekijk ook deze actuele pagina:
> subsidie isolatieglas 2018

Voorgaande subsidies

In 2009 en 2010 konden woningeigenaren via BespaarLokaal.nl (voorheen MeerMetMinder.nl) gebruik maken van een landelijke subsidieregeling voor isolatieglas. In 2013 was er een verlaagd BTW-tarief in het leven geroepen en kan bij de aanschaf van glasisolatie een korting op de BTW verkregen worden. Deze regeling is de afgelopen jaren telkens verlengd en is nog steeds in 2018 van toepassing. Dankzij deze regeling is het mogelijk om 15% op de loonkosten voor het plaatsen van dubbelglas te besparen. Je betaalt dus maar 6% BTW in plaats van het reguliere tarief van 21% BTW.

Lokale subsidies

Op dit moment is het dus wel mogelijk om gebruik te maken van een landelijke subsidie. Sommige gemeenten en provinciën geven van tijd tot tijd ook een bepaalde subsidie aan particulieren. Voor de laatste regelingen kun je het beste op de website van jouw gemeente of provincie kijken.

Op dit moment kun je ook vanuit de overheid een korting op de kosten (BTW) voor de installatie van isolatieglas krijgen. Voor de laatste stand van zaken kun je deze website in de gaten houden: dubbelglas subsidie.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Voor meer informatie over subsidieregelingen ga naar:
Subsidie dubbelglas
Subsidie glasisolatie 2018
Energiesubsidiewijzer
BespaarLokaal