Voor een vastgesteld aantal voorkomende werkzaamheden aan je woning kun je gebruik maken van het verlaagde 6 procent BTW-tarief op de kosten van de arbeid. Bij bepaalde isolatiewerkzaamheden wil dat bijvoorbeeld dus zeggen dat je geen 21% BTW op de arbeidskosten betaalt maar slechts 6 procent. Het laten isoleren van je woning met behulp van de toepassing van de BTW-regeling kan je een besparing op de kosten leveren.

BTW-regeling in 2018

Het bedrijf dat voor je de werkzaamheden uitvoert bij het isoleren van je woning mag het lage BTW-tarief toepassen op de kosten van de arbeid. De netto opbrengst blijft voor dat bedrijf gelijk want het bedrijf draagt minder BTW af aan de Belastingdienst. En kun je de verlaging zien als een soort kleine subsidie. Er zijn meer vormen van isolatie waarbij deze regeling mag worden toegepast, zoals dakisolatie en gevelisolatie. Veel mensen kiezen hiervoor omdat het veel geld scheelt wat betreft de investering. Bovendien is het nog maar de vraag hoe deze regeling in de toekomst zal uitvallen. Bij de keuze om nu gebruik te maken van die regeling ben je in ieder geval verzekerd van het voordeel op basis van de BTW regeling. Zie ook: www.belastingdienst.nl

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.