Dubbel glas

HR+, HR++ en HR+++ glas bevat speciale eigenschappen om net iets beter te kunnen isoleren dan gewoon dubbel glas. Alhoewel, dat ‘net iets beter’ kan de U-waarde van rond de 3,0 (bij dubbel glas) verlagen tot rond de 1,5 (bij HR++ glas), waardoor je tweemaal zo weinig warmte verliest.

Waarom dubbel glas?

Op de thermische foto hiernaast kun je duidelijk zien dat dubbelglas wel degelijk de warmte binnen houdt. De linkwoning op de bovenste verdieping heeft enkelglas en verliest daardoor erg veel warmte. De buurman heeft echter geen last van zo een groot warmteverlies.

Toch kunnen er redenen zijn om voor dubbel glas te kiezen in plaats van voor HR glas met heel veel plusjes. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het gaat om de zolder, de schuur of een andere ruimte waar je nagenoeg nooit komt. Enkel glas kan dan erg koud zijn en veel warmte en tocht door laten, maar dubbel glas is in dat geval een prima optie. Bovendien is dubbel glas de goedkoopste optie om van enkel glas af te komen en toch een beter comfort te bewerkstelligen.

Kortom: dubbel glas is zeker geen slechte optie als je van enkel glas komt en kan een goedkope en goede vervanger zijn voor het dure HR+, HR++ of HR+++ glas.

Video over dubbel glas

In deze video is te zien wat dubbelglas is en hoe het geplaatst wordt.

Wat kost dubbel glas?

Dubbel glas kost zo een €65 euro per m2 en is daarmee de goedkoopste dubbel glas variant. Je kunt nog kiezen om voor HR, HR+ of HR++ glas te gaan, waar je respectievelijk €70 euro, €75 euro en €80 euro per m2 voor betaalt. HR+++ glas is ineens met €120 euro per m2 een fors stuk duurder.

Merk wel op dat dit slechts richtbedragen zijn en hier nog de kosten voor arbeid en dergelijke bij komen. De totale kosten per m2 inclusief alle bijkomende kosten als arbeid, afvoerkosten, BTW, voorrijkosten enzovoorts, zijn zo een 75% hoger.

Uiteraard is ook die 75% maar een indicatie en kun je voor de werkelijke kosten het beste een offerte opvragen bij meerdere glaszetters uit de regio.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk glaszetters in je regio