Driedubbel glas

Als het over glas gaat, weten we allemaal wel het verschil tussen enkel glas en dubbel glas. Het woord geeft het eigenlijk ook al weg. Enkel glas bestaat uit een enkele glazen plaat die de grens tussen binnen en buiten afbakent, waarbij dubbel glas bestaat uit een dubbele plaat, dus twee glazen platen. Hiertussen bevindt zich doorgaans een ruimte, de spouw genoemd, die voor een isolatielaag zorgt. Was die spouw er niet geweest, dan had je immers net zo goed één dikke glazen plaat kunnen gebruiken. Maar dan is er behalve enkel en dubbel glas ook nog HR glas, HR+, nog wat meer varianten en is er ook zogenoemde driedubbel glas (of triple glas).

Maar wat is triple glas precies en wat heb je er aan?

Wat is driedubbel glas?

Regulier isolatieglas bestaat uit twee glazen platen (vandaar ook de naam dubbel glas) met hiertussen een zogenaamde spui; een lege ruimte waar lucht of een edelgas (vaak argon) in gestopt wordt om een isolatielaag te bewerkstelligen. Bij driedubbel glas wordt hier nog een aanvullende plaat aan toegevoegd zodat er totaal drie platen aanwezig zijn. Hierdoor wordt de isolatie nog veel beter dan het met dubbel glas zou zijn.

De voordelen mogen duidelijk zijn: er wordt veel minder warmte verloren door het gebruik van HR+++ oftewel driedubbel glas dan bij dubbel glas het geval zou zijn. Ook al zijn de aanschafkosten van driedubbel glas hoger, door de hogere besparing op het gebied van energiekosten worden die aanschafkosten op den duur alweer terugverdiend.

Het nut van triple glas

De prijs voor regulier HR glas ligt inclusief alle kosten voor montage en dergelijke rond de €120 euro per m2. Voor HR+ liggen die kosten rond de €125 euro per m2, voor HR++ rond €130 euro per m2 en voor driedubbel glas betaal je gemiddeld per m2 inclusief montagekosten zo een €170 euro. De kosten voor driedubbel glas zijn dus wel fors hoger dan met HR++ glas het geval is. Het is echter de vraag of men die kosten het waard vindt. De lokale glaszetter kan hier ongetwijfeld meer over vertellen en je hier goed over adviseren. Uiteraard kun je bij diverse glaszetters een offerte opvragen om die prijs nog iets te laten zakken en uiteraard hangt de prijs erg af van de omstandigheden in jouw woning.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Gratis en vrijblijvend!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk glaszetters in je regio