Isolatieglas kopen

Er is een groot aanbod op het gebied van isolerend glas. Dat maakt het soms moeilijk om te bepalen waar je precies op moet letten. De technische verschillen en de eigenschappen van de glassoorten zijn voor leken niet altijd even helder. Toch is het verstandig om je goed te verdiepen in het isolatieglas dat je uitkiest. Let daarbij vooral op de levensduur van het glas, de isolerende werking, en ook de kosten van de isolatie. Die factoren maken samen het kostenplaatje van het glas.

Installatiekosten van glas

Naast de kosten van het isolatieglas zelf, moet je bij de aankoop ook letten op de installatiekosten. Die kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van een aantal factoren. Het hangt er namelijk vanaf wat voor soort glas je koopt en hoe lastig de installatie is. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan: zo kun je goed in de gaten houden hoe hoog de kosten voor het installeren uit zullen vallen.

Het vergelijken van de kosten

Bij het installeren van isolerend glas komen veel verschillende kosten kijken, die je allemaal goed af moet wegen. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld de bereikbaarheid van het desbetreffende raam: hoe makkelijker de installateur bij het raam kan komen, hoe lager de kosten voor arbeid zullen uitvallen. Ook kan het verschil maken of de installateur zijn eigen apparatuur gebruikt, of dat hij bijvoorbeeld hoogwerkers moet inhuren. Hoe meer kosten hij maakt, hoe duurder de installatie voor jou uit zal vallen. Daarom is het altijd aan te raden om van tevoren offertes te vergelijken, en de beste glaszetter uit te zoeken.

Isolatieglas en de subsidies

Het bedrijf dat voor jou de werkzaamheden uitvoert mag het lage BTW-tarief van 9% toepassen op de kosten van deze werkzaamheden. De netto opbrengst blijft voor dat bedrijf gelijk want zij dragen dan minder BTW af aan de Belastingdienst. Die lagere opbrengsten uit deze regeling kun je beschouwen als een soort subsidie.

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk glaszetters in je regio