Isolatieglas kopen

Er is een groot aanbod op het gebied van isolerend glas. Dat maakt het soms moeilijk om te bepalen waar je precies op moet letten. De technische verschillen en de eigenschappen van de glassoorten zijn voor leken niet altijd even helder. Toch is het verstandig om je goed te verdiepen in het isolatieglas dat je uitkiest. Let daarbij vooral op de levensduur van het glas, de isolerende werking, en ook de kosten. Die factoren maken samen het kostenplaatje van het glas.

Plaatsingskosten van glas

Naast de kosten van het isolatieglas zelf, moet je bij de aankoop ook letten op de plaatsingskosten. Die kunnen behoorlijk oplopen (soms tot wel 50% van het totaalbedrag) en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het hangt er namelijk van af wat voor soort glas je koopt en hoe lastig de installatie is. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan: zo kun je goed in de gaten houden hoe hoog de kosten voor het installeren uit zullen vallen.

voorbeeld woning zaandam

Isolatieglas en de subsidies

Het bedrijf dat voor jou de werkzaamheden uitvoert mag het lage BTW-tarief van 9% toepassen op de kosten van deze werkzaamheden. De netto opbrengst blijft voor het bedrijf gelijk want zij dragen dan minder BTW af aan de Belastingdienst. Die lagere opbrengsten uit deze regeling kun je beschouwen als een soort subsidie.

Waar kun je nog meer rekening mee houden als je van plan bent om isolatieglas te kopen? Lees verder:

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters