Een aanbetaling doen bij een glaszetter?

Aanbetalingen zijn vrij gewoon in de bouw. Dat komt doordat grote klussen vaak veel geld kosten en de aannemer zeker wil zijn dat hij niet voor niets aan het werk gaat en jij de overeenkomst opvolgt. Aanbetalingen bedragen vaak niet meer dan 5% van de totaalkosten voordat de klus begint. Als de klus groot is, dan zal er vaker om een grotere aanbetaling worden gevraagd. Dit is echter alleen bij grote verbouwingswerken of renovaties en zal worden gedaan door een aannemer die alle touwtjes in handen heeft. Maar hoe zit dat met glaszetters?

Glaszetters en aanbetalingen

Eigenlijk vragen glaszetters bijna nooit om een aanbetaling. Het kan wel zijn dat ze je de mogelijkheid bieden om dit te doen. Soms kan het fijn zijn om het totaalbedrag te splitsen en dat is ook de reden dat het wordt aangeboden. Vraagt een glaszetter wel om een (grote) aanbetaling dan moet je eigenlijk direct achterdochtig worden. Dit kan namelijk het bewijs zijn dat een glaszetter financieel niet rond kan komen. Hij of zij is blijkbaar niet in staat het glas voor jou te plaatsen voordat je hebt betaald en dit kan duiden op een dreigend faillissement. Het wordt dan ook ten zeerste afgeraden om met deze glaszetter in zee te gaan.

Hoe weet je dat een glaszetter financieel gezond is?

Behalve door te kijken naar de aanbetaling, kun je ook op andere manieren nagaan of een glaszetter financieel gezond is. Een erkende glaszetter, dus een vakman die is aangesloten bij een vakvereniging, wordt regelmatig getest op zijn boekhouding. Is deze niet in orde, dan zal hij zijn lidmaatschap bij de vakvereniging moeten opzeggen. Ook kun je kijken naar de garantieregeling die een glaszetter aanbiedt. Is deze verzekerd van de kwaliteit van zijn eigen werk en ervan overtuigd dat hij dit nog vele jaren zal doen, dan zal hij of zij er geen enkel probleem mee hebben om een mooie garantieregeling samenstellen voor je. Is de glaszetter onzeker over zijn eigen toekomst en het geleverde werk, dan zal de garantieregeling dit ook reflecteren.

kozijnen klaar voor transport

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

De meeste glaszetters vragen dus om een betaling achteraf. Dit doen ze door om een overschrijving te vragen. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid, jij deze hebt goedgekeurd en de glaszetter is vertrokken zal je een rekening ontvangen. Hierop worden vaak meerdere betalingsmethoden gepresenteerd en krijg je de bankgegevens van de glaszetter. Ook ontvang je een betalingstermijn en deze ligt meestal rond de twee tot drie weken. Je maakt simpelweg het geld over en de klus is afgerond.

Andere glaszetters, en dit zijn vaak grote glaszetbedrijven, kunnen je de mogelijkheid bieden om in termijnen te betalen. Dit geeft je wat meer financiële vrijheid, maar in totaal betaal je dan wel altijd meer. Deze optie is echter niet gangbaar. Wil je onenigheden om de betaling voorkomen, dan kun je het beste kiezen voor een erkende glaszetter. Deze heeft via zijn vakvereniging beschikking over een onafhankelijke geschillencommissie waarmee je je eventuele problemen met de glaszetter gezamenlijk en professioneel kunt oplossen.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters