Ventilatie

Bij het laten plaatsen van isolatie is het vaak erg verleidelijk om zoveel als mogelijk te isoleren. Men vergeet echter vaak dat ventilatie benodigd is om te zorgen dat het vocht dat vrijkomt door mens en dier goed kan worden afgevoerd. Door te goede isolatie (ja, dat kan!) kan ventilatie niet plaatsvinden en is het mogelijk dat de kozijnen gaan beschimmelen en vocht vast houden. Daarom is het belangrijk om de ventilatieopeningen open te houden en te zorgen dat het ventileren goed kan geschieden. Het is verstandig om daarbij ook ramen, deuren en de kozijnen goed te onderhouden.

Draaiende onderdelen

Verf heeft de neiging om op de plek van draaiende onderdelen snel te slijten. Ook is het belangrijk in de gaten te houden dat deuren en ramen niet klemmen en prettig kunnen draaien zodat je kunt zorgen voor een betere doorstroom van lucht. Door kracht te zetten op de deuren en ramen kunnen er beschadigingen optreden waardoor het goed oli├źn van scharnieren en sloten verstandig is. Hiermee gaan de draaiende delen langer mee.

Schoonmaken van het glas zelf

Tenslotte is het vooral ook belangrijk om het glas zelf goed schoon te maken, doe dit regelmatig. Het belang hiervan is niet zozeer dat de ramen er schoon uitzien, dat is voor de ramen zelf niet heel belangrijk aangezien deze niet kunnen rotten of iets dergelijks, maar vooral om de kozijnen in goede staat te houden.

Wanneer de ramen niet goed of niet regelmatig schoongemaakt worden, kan het zijn dat mos en algen in de naden en kieren groeien waar het een rottingsproces kan bevorderen. Dat is iets wat je uiteraard niet wilt om de levensduur op orde te houden.

Kortom: zorg dat de kozijnen, naden en kieren goed schoon worden gehouden. Alleen op die manier kun je de levensduur van de ramen en kozijnen zo ver als mogelijk verlengen. Dat kost misschien iets meer aan onderhoud, maar je kunt de grote onderhoudskosten daarmee verder vooruit schuiven.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters