ISDE glas 2023

De ISDE-regeling is een subsidie vanuit de Rijksoverheid en kun je deze aanvragen vanaf 24 januari 2023. De regeling loopt tot en met het jaar 2030. Elk jaar wordt er geld beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen.

Regeling

Mocht je dus van plan zijn om isolatieglas aan te schaffen dan kun je gebruik maken van deze subsidie. Het aanvraagsysteem is open vanaf 24 januari 2023 en kun je vanaf dan via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties uitvoert, een aanvraag indienen. Let wel op: eerst maatregelen treffen dan pas aanvragen!

Voor wie?

Voor particuliere woningeigenaren.

Budget 2023

Het budget bedraagt €350 miljoen voor particulieren met een eigen woning.

Subsidiebedragen per m2

Voor hoogrendementsglas i.c.m. kozijnen geldt het volgende:

BedragMin. m2Min. U-waarde
HR++-glas€2381,2
Kozijnpanelen€10 1,2
Isolerende deuren€65,50 1,0
Triple-glas€65,5080,7
Kozijnpanelen€45 0,7
Isolerende deuren€65,50 1,0

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties wilt met deze subsidie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Wat nu?

Laat je informeren door glaszetters in jouw regio en kom in contact deze bedrijven door gebruik te maken van de offerte service.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Bron:
- https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters