Glasherstel

Isolatieglas heeft helaas ook niet het eeuwige leven en kan daarom defect raken. Het raam moet dus hersteld worden. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een loze ruimte (een spouw) ertussen. Deze spouw is gevuld met lucht, of in het geval van HR++ glas met een edelgas (argon gas), wat de isolatie ten goede komt. Wanneer de behuizing van het glas (het metalen plaatje langs de dunne rand) lek raakt, kan het zijn dat er vocht in de spouw komt. Dit kan condenseren waardoor het uitzicht belemmerd kan worden en hierdoor zal het isolatievermogen dalen. Het isolatieglas isoleert dan ineens niet zo goed meer waardoor het glas gerepareerd zal moeten worden. Isolatieglas wat lek is geraakt, kan immers veel geld kosten door het verlies aan isolerend vermogen. Hierdoor zal er alsnog veel gestookt moeten worden om de temperatuur binnen op pijl te houden.


Waarom raakt isolatieglas lek?

Isolatieglas kan goed tegen diverse weersomstandigheden die we in Nederland tegenkomen. Toch kan het zo zijn dat het randje om het glas heen lek raakt en er zo vocht naar binnen kan komen. In de zogenaamde afstandhouder die de twee glazen platen op de juiste onderlinge afstand houdt, bevindt zich een vochtopnemende strip die een bepaald volume vocht op kan nemen. Een klein lekkage kan dus wel opgevangen worden, maar wanneer het lek wat groter wordt, kan deze strip het ook niet meer opnemen en krijg je dus vocht tussen de ramen.

Een andere oorzaak van lek isolatieglas kan een fabricagefout zijn maar ook komt het voor dat de kozijnen niet goed zijn onderhouden en het is gaan rotten. Hierdoor kunnen er mossen, algen en schimmels gaan groeien en zo de afdichting aantasten.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters