Figuur dubbelglas

Dubbel glas kan soms nogal saai gevonden worden. Het is goed dat glas op juiste wijze isoleert en veel comfort met zich mee brengt, maar soms wil je gewoon wat leuker glas dan een spiegelglad oppervlak. Dat kun je bewerkstelligen met figuur dubbel glas.

Wat is figuur dubbel glas?

Figuurglas is glas met een figuur of patroon erin. Te denken valt aan bubbeltjes glas of glas met een leuk patroontje. De binnenkant van het glas (aan de binnenkant van de woning) is gewoon glad en goed te reinigen. Het figuurtje zit standaard aan de buitenkant van het glas, maar kan ook in het glas zitten (dus tussen de 2 glasplaten) zodat ook de buitenkant van het glas goed schoon te maken is.

snijden glas

Is figuurglas goed schoon te maken?

Isolatieglas met een figuur kan soms lastig schoon te maken zijn. Omdat glas toch wel redelijk goed schoon gehouden moet worden om er netjes uit te zien en om de kozijnen goed te kunnen onderhouden, is het wel belangrijk om ook dubbel glas met figuren goed schoon te houden. Daarvoor kun je kiezen om het figuur in het glas te laten plaatsen, zodat beide zijden glad zijn. Op die manier heb je het mooie van de figuren in het glas en het praktische van de twee gladde oppervlakten. Je ziet dan zelf geen reliëf meer en kunt de ramen gewoon weer praktisch en efficiënt reinigen.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters