Vakverdeling

Een vakverdeling ziet er altijd erg speels uit. Vooral bij grotere ramen kan een vakverdeling de ramen breken (figuurlijk!) zodat het er gezelliger uitziet dan zonder vakverdeling.

Wat is een vakverdeling?

We kennen allemaal wel de ramen die vaak bij kerken te zien zijn waarbij grote ramen in kleinere vakken zijn verdeeld. We bedoelen niet glas in lood, maar die ramen welke allemaal even groot zijn. Dit is een vakverdeling en zijn er praktische redenen om dit te doen.

ruiten met vakverdeling

Dubbel glas met vakverdeling?

Hoe kun je dubbel glas met een vakverdeling realiseren? Dat kan op een paar verschillende manieren. De meest voorkomende manier is middels kruisroeden. Dit zijn reguliere vakken die je normaal ook zou zien, maar die bij dubbel glas in de ramen zelf verwerkt worden. Je kunt kiezen voor tal van verschillende profielen en designs maar je kunt vaak niet de bestaande, al aanwezige profielen behouden. Er moeten dus andere profielen worden geïnstalleerd.

Wienersprossen

Een andere variant die regelmatig te zien is, zijn Wiener Sprossen. Dit zijn eigenlijk geen echte vakverdelingen maar nep vakverdelingen die op de ruiten worden geplakt. Het lijkt dus wel karakteristiek en traditioneel, maar het zijn dus geen echte vakverdelingen. Dat hoeft echter helemaal geen probleem te zijn. Het is immers fors goedkoper dan echte vakverdelingen die ook nog eens lastiger te onderhouden zijn.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters