Glas in lood

In sommige oude gebouwen, zoals kerken en diverse monumenten, kom je glas in lood ramen tegen. Dit zijn gekleurde ramen die ooit op een ambachtelijke wijze door ambachtslieden in elkaar zijn gezet. Ze zien er prachtig uit maar helaas is de isolatie ervan minder prachtig.

De enkele ramen laten gigantisch veel kou toe naar binnen en warmte naar buiten, waardoor het een dure grap is om de vaak toch al grote kerken warm te stoken. Daarom kan dubbel glas een uitkomst zijn. Maar hoe werkt dat, dubbel glas met glas in lood?

Hoe werkt dubbel glas in lood?

Glas in lood is helaas niet zo eenvoudig om te vormen tot dubbel glas. Wel kun je er een laag enkel glas tegen aan zetten zodat je er in feite dubbel glas van maakt. Je kunt er dan geen edel gas tussen stoppen zoals vaak gebeurt, maar lucht isoleert ook al redelijk. Ook kun je kiezen voor voorzetramen, wat ongeveer hetzelfde principe is maar waar de ramen verder uit elkaar staan. Je zet er dus ramen tegenaan die op die manier de kou buiten houden.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters