Brandwerend glas

Je wilt natuurlijk altijd koste wat kost brand tegen houden, maar gezien de hogere prijs voor brandwerend dubbelglas ten opzichte van regulier dubbel glas, is het lang niet altijd een goede keuze. Daarom wordt er vaker voor regulier isolatieglas gekozen.

Welke soorten brandwerend glas zijn er?

Er zijn grofweg 3 soorten brandwerend glas te onderscheiden met allen hun eigen classificatie. Die soorten zijn als volgt:

  1. Classificatie E: glas mag niet barsten in geval van brand
  2. Classificatie EI: glas en naden mogen geen vlammen en geen rook doorlaten
  3. Classificatie EW: glas moet de grootste temperatuurstijging tegenhouden

De prijzen voor brandwerend glas variëren van zo een €250 euro tot €500 euro per m2. Het moge dus wel duidelijk zijn dat het verstandig is de beste soort brandwerend glas aan te schaffen voor de juiste situatie. Wanneer er immers gekozen wordt voor goedkoper glas, zal er niet aan de juiste normen worden voldaan en wanneer er gekozen wordt voor duurder glas dan wordt er wellicht onnodig veel geld uitgegeven.

Wanneer brandwerend glas gebruiken?

Het kan uiteraard nooit kwaad om brandwerend glas te gebruiken, ook niet in particuliere woningen. Dat gezegd hebbende wordt brandwerend isolatieglas vaak gebruikt in bedrijfspanden waar veel kostbare spullen aanwezig zijn.

Brandwerend isolatieglas draagt helaas niet bij aan de bestrijding van de brand, maar zorgt er wel voor dat de brand niet of veel moeilijker kan uitbreiden. In die zin kan het dus wel zo zijn dat de brand alsnog beter door de brandweer te bestrijden is.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters