Laatst bijgewerkt: 12 juni 2018
Er is ruim €60 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen, dat staat in de Staatscourant van 1 september 2016 (.pdf-bestand).

Als je een huis hebt (niet meer van toepassing in 2018; budget uitgeput) of bij een VvE bent aangesloten dan is het mogelijk om van deze subsidie gebruik te maken en kun je geld terugkrijgen indien je van plan bent om isolerende maatregelen in je pand te treffen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens 2 verschillende isolatiesoorten moet toepassen. In dat geval kun je ongeveer 20% van de isolatiekosten terugkrijgen (kosten isolatieglas + kosten bijvoorbeeld spouwmuurisolatie). VvE’ers kunnen subsidie krijgen voor energieadvies, begeleiding en een onderhoudsplan laten maken.

Regeling

Mocht je dus van plan zijn om isolatieglas aan te schaffen dan kun je gebruik maken van deze subsidie. Echter moet je er minimaal 1 ander soort isolatie bij kiezen om te voldoen aan een van de voorwaarden voor deze subsidie. Ook voor aanvullende maatregelen is het mogelijk om subsidie te krijgen, bijvoorbeeld als je kiest voor driedubbel glas in plaats van normaal isolatieglas (nog een stapje extra voor een bonus).

Je kunt vanaf 15 september 2016 via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties uitvoert, een aanvraag indienen. De regeling eindigt op 31 december 2018 of wanneer de subsidiepot vroegtijdig leeg is.

Voor wie?

Voor particuliere woningeigenaren die ook zelf in hun koophuis wonen en VvE’ers.

Budget 2018

Het budget is uitgeput voor particulieren met een eigen woning. Voor VvE-ers is er nog budget, zo een kleine 3 miljoen euro.

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties wilt met deze subsidie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Belangrijkste voorwaarde

In de Staatscourant en op de website van de Rijksoverheid staat het volgende als belangrijkste voorwaarden: ‘De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt‘. Dit betekent dus dat je minimaal voor bijvoorbeeld hoogrendementsglas en een andere soort isolatie zoals vloerisolatie of spouwmuurisolatie moet kiezen.

Via IsolatieglasWijzer.nl kun je in contact komen met zowel glaszetters als isolatiebedrijven. Laat hen je een overzicht van de kosten/baten maken zodat je inzicht krijgt in wat deze maatregelen gaan kosten en je de komende jaren gaat besparen. Vraag 1) glaszetters offertes op en daarna 2) isolatie offertes , dien vervolgens 3) een aanvraag bij het eLoket van de RVO in.

Wat nu?

Het is belangrijk om geen gehaaste beslissing te maken en is het verstandig je te laten informeren door zowel glaszetters (voor hoogrendementsglas) en isolatiebedrijven (voor bijvoorbeeld vloerisolatie of spouwmuurisolatie). Met onze handige offerte service kun je snel en gemakkelijk in contact komen met bedrijven die je graag verder helpen. Het inwinnen van advies en het opvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Vraag eerst glaszetter offertes op.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij lokale glaszetters en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Bron:
– https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2016-45219.html
– http://www.rvo.nl/digitaal-indienen/eloket