Investeringssubsidie Duurzame Energie 2021

De ISDE-regeling is een subsidie vanuit de Rijksoverheid en is er vanaf 4 januari 2021. Er is €124 miljoen beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen, zoals dat je minstens 2 verschillende energiemaatregelen moet treffen.

Regeling

Mocht je dus van plan zijn om isolatieglas aan te schaffen dan kun je gebruik maken van deze subsidie. Echter moet je er minimaal 1 ander soort maatregel treffen om te kunnen voldoen aan een van de voorwaarden.

Het loket is open en kun je nu (let wel op: eerst maatregelen treffen dan pas aanvragen!) via de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties uitvoert, een aanvraag indienen.

Voor wie?

Voor particuliere woningeigenaren.

Budget

Het budget bedraagt €124 miljoen voor particulieren met een eigen woning.

Subsidiebedragen per m2

Voor hoogrendementsglas i.c.m. kozijnen geldt het volgende:

BedragMin. m2Max. m2Min. U-waarde
HR++-glas€3510451,2
Kozijnpanelen€15 1,2
Isolerende deuren€35 1,5
Triple-glas€10010450,7
Kozijnpanelen€75 0,7
Isolerende deuren€100 1,0

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties wilt met deze subsidie energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Wat nu?

Laat je informeren door glaszetters in jouw regio en kom in contact deze bedrijven door gebruik te maken van de offerte service.

Wat kost isolatieglas?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glaszetters die actief zijn in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je ook besparen op de aanschafkosten omdat je voor de beste offerte kiest.

Bron:
- https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van glaszetters